Naslovnica HRHR
30/08/2013 - Lectures and Workshops - Workshops - in Croatian onlyWorkshops for Teachers about Vacuum and Magnetism

Dana 29.8.2013. i 30.8.2013. održane su dvije radionice ”Vakuum oko nas””Magnetizam” u osnovnoj školi A.G. Matoš u Zagrebu za učitelje fizike Grada Zagreba, Zagrebačke županije i prstena.

Paralelno su se odvijale obje radionice u kojima je sudjelovalo oko 150 učitelja fizike koji su raspodijeljeni u ukupno osam grupa, te je svaka radionica ponovljena četiri puta. Radionice su se sastojale od desetak pokusa koje su učitelji izvodili samostalno uz upute i konzultacije.

Radionica ”Vakuum oko nas” je aktivnost Hrvatskog vakuumskog društva u suradnji s Institutom za fiziku, te se realizira u sklopu projekta FIZIKA NA DAR i aktivnosti Fizika u školi, podržanog sredstvima MZOS-a i Hrvatskog vakuumskog društva. Radionicu su vodili Zlatko Kregar, Marijan Bišćan i Berti Erjavec.

Radionica ”Magnetizam” je utemeljena na pokusima iz priručnika ”Čudesni svijet magneta”, a pribor je dio Demonstracijskog kompleta za magnetizam. Radionica je realizirana u sklopu projekta FIZIKA NA DAR i aktivnosti Fizika u školi. Radionicu je vodio dr. Ivica Aviani.