Naslovnica HRHR
25/05/2022 - Lectures and Workshops - Workshops - in Croatian only7. izložba inovacija I3G Ivanić-Grad

Tradicionalno smo  sudjelovali na 7. međužupanijskoj izložbi inovacija u Ivanić-Gradu koja se održavala 19. i 20. svibnja 2022. u sportskoj dvorani Srednje škole Ivan Švear.

Nakon pauze od dvije godine uzrokovane koronom, napokon se vraćamo u normalu te ponovo sudjelujemo na popularizacijskim događajima. Prikazali smo radove darovitih učenika nastalih u sklopu projekta Zvijezda je rođena u suradnji s 15. gimnazijom u Zagrebu.

Instituta za fiziku u suradnji s 15. gimnazijom sudjeluje od samog početka na ovoj manifestaciji koja promovira radove i projekte mladih inovatora i entuzijasta za znanost i tehnologiju.

Na sajmu su predstavljene aktivnosti Nanočestice u primjeni: Fotokataliza, Laseri u primjeni: Lasersko graviranje i Umjetna inteligencija (AI) u znanosti i primjeni: Izrada robota.

Osim učenika na sajmu su sudjelovali dr.sc. Silvije Vdović i Berti Erjavec, a iz 15. gimnazije profesorica Ines Dukić i profesor Marko Movre.

Za prikazane radove projekt Zvijezda je rođena je osvojio srebrnu medalju, a aktivnost Fotokataliza je dodatno zasebno nagrađena srebrnom medaljom.

Čestitamo svim nagrađenim učenicima i njihovim mentorima, te posebno našim znanstvenicima koji su odvojili vrijeme za ovu vrijednu aktivnost – dr.sc. Nikši Krstuloviću, dr. sc. Mariu Rakiću, dr.sc. Silviju Vdoviću i Antoniu Supini.