Naslovnica HRHR
14/12/2015 - Lectures and Workshops - Workshops - in Croatian onlyScience Picnick 2015.

Ovogodišnji Znanstveni piknik održan je 11. i 12. prosinca 2015. na Zagrebačkom velesajmu, a posjetilo ga je preko 50 000 posjetitelja. Institut za fiziku predstavljali su dr. Mario Rakić i dr. Silvije Vdović s laserskom harfom.

Znanstveni piknik je projekt popularizacije znanosti i umjetnosti, međunarodno događanje na otvorenom ili u zatvorenom prostoru čiji je glavni cilj promovirati znanost u najširem smislu, ali i zainteresirati mlade ljude i one koji se tako osjećaju da odaberu znanost kao svoj životni poziv.

Četvrtu godinu uzastopce zagrebački je Znanstveni piknik, najveća manifestacija popularizacije znanosti u široj regiji ostavio potpun dojam i oborio nove rekorde. Uz to što je ove godine po prvi puta trajao dva dana, okupio je i najveći broj znanstvenih edukatora – njih čak pet stotina iz pedesetak organizacija, institucija, škola i muzeja. Na Pikniku su svoje edukacijske vještine uz domaće sudionike predstavili i gosti iz Italije, Poljske, Nizozemske, Srbije, Slovenije i Malezije. Posjetili su ga mali i veliki, više ili manje zainteresirani za znanost, ali svi su s njega odlazili jednako oduševljeni dojmovima.

Pročitajte više na službenim stranicama