Homepage ENEN
05.01.2023. - Mediji - ČlanciPetra Ivatović, studentica koja je već godinama povezana s našim Institutom

U Jutarnjem listu od 27.12. 2022. izašao je članak o uspješnoj studentici koju već godinama viđamo na našem Institutu. Posebno nas veseli kada rad s mladima urodi plodom.

Petra Ivatović je 22-godišnja studentica treće godine Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu na istraživačkom smjeru Fizike, gdje je ujedno i demonstratorica, te je već drugu godinu na stručnoj praksi na Institutu za fiziku.

Dolazak Petre na Institut za fiziku započeo je još 2016. godine kada je pod vodstvom dr. Nataše Vujičić radila na temi ”Optička svojstva atomskih 2D slojeva”. Aktivnost se odvijala u sklopu popularizacijske aktivnosti ”Zvijezda je rođena” u 2016. i 2017. godini.

Prošle godine Petra je bila na studentskoj praksi kod dr. Nataše Vujičić te je radila na izradi i karakterizaciji mikroskopa na bazi drugog harmonika (SHG), a ove godine je na praksi kod dr. Silvija Vdovića na karakterizaciji eksperimentalnog postava za dvodimenzionalnu spektroskopiju.

Posebno nas veseli kada rad s mladima urodi plodom.

Dio članka koji govori o Petri pogledajte ovdje: Petra Ivatović.pdf
Cijeli članak dostupan je na poveznici:

https://www.jutarnji.hr/native/heleni-je-tek-18-godina-a-vec-ima-odlicno-rjesenje-za-problem-koji-muci-i-puno-starije-od-nje-15290038

Što je Petra radila kao učenica možete vidjeti u ovome interesantnom videu: