Homepage ENEN
24.03.2014. - Predavanja i radionice - PredavanjaPosjet učenika gimnazije Fran Galović

Učenici trećeg razreda prirodoslovno matematičkog usmjerenja gimnazije „Fran Galović“ iz Koprivnice i ove godine posjetili su 24. ožujka 2014. Institut za fiziku u pratnji njihovih nastavnika Ljubomira Cara i Danijela Kolarića, te ravnatelja mr. sc. Vjekoslava Robotića.

Riječi dobrodošlice učenicima i profesorima uputio je ravnatelj Instituta za fiziku dr. sc. Slobodan Milošević, a mladi znanstvenik dr. sc. Petar Popčević, održao popularno predavanje na temu „Od znanstvenog otkrića do Nobelove nagrade“

Učenici podijeljenih u četiri grupe posjetili su nekoliko prestižnih laboratorija Instituta za fiziku. Ljubaznošću organizatora i desetak mladih znanstvenika (na slici čuće Berti Erjavec, Damir Dominko, Vinko Šurija, Matija, Čulo, Iva Šrut, Petar Popčević, Marin Petrović i Kristijan Velebit) učenici su se upoznali sa znanstvenim istraživanjima koja se izvode u pojedinim laboratorijima i na fronti su svjetskih istraživanja.

Tijekom dana, učenici su posjetili Laboratorij za fiziku površina i poduprtih nano-struktura; Laboratorij za magnetotransportna mjerenja, Lasersku femtosekundnu spektroskopiju, te Laboratorij za biološku fiziku, gdje su i sami mogli pod mikroskopom promatrati DNA.