Homepage ENEN
13.03.2018. - Predavanja i radionice - PredavanjaTeslino otkriće rotacionog magnetskog polja

Dr.sc. Đuro Drobac održao je 9.3. 2017. u Koprivnici javno predavanje o otkriću rotacionog magnetskog polja. Organizatori predavanja, Gimnazija “Fran Galović”  i Ogranak Matice hrvatske u Koprivnici, ovim predavanjem priključili su se obilježavanju 75. godišnjice smrti Nikole Tesle.

U koprivničkoj gimnaziji Fran Galović okupio se veći broj gimnazijalaca, učenika sedmog  i osmog razreda, nastavnika i drugih zainteresiranih građana na zanimljivom predavanju – priči o najvećem Teslinom otkriću. Predavanje je bilo popraćeno pokusima i interaktivnim animacijama, kako bi bilo što je moguće  edukativnije i atraktivnije. Tehničku pomoć tijekom predavanja pružao je kolega Berti Erjavec.

Organizatori predavanja, Gimnazija “Fran Galović”  i Ogranak Matice hrvatske u Koprivnici, ovim predavanjem priključili su se obilježavanju 75. godišnjice smrti Nikole Tesle.

Domaćini u Koprivnici su nam bili naša kolegica dr. sc. Ana Smontara kao  potpredsjednica Ogranka Matice hrvatske te njen predsjednik profesor Dražen Ernečić.  U školi su nam domaćini bili ravnatelj mr.sc. Vjekoslav Robotić te nastavnik fizike Danijel Kolarić, prof. kojemu se posebno zahvaljujemo.

Članak o predavanju na koprivničkom potarlu Drava Info