Homepage ENEN
29.05.2023. - Predavanja i radionice - PredavanjaIzložba inovacija Ivanić-Grad

Tradicionalno smo sudjelovali 24. i 25. svibnja 2023. na 8. Izložbi inovacija u Ivanić- Gradu. Na izložbi smo u suradnji s 15. gimnazijom u Zagrebu predstavili rezultate rada projekta popularizacije znanosti Zvijezda je rođena. Pri tome smo na izložbi osvojili dvije zlatne medalje!

 

 

Izložba inovacija privukla je preko osamdeset izlagača iz cijele Hrvatske. Osim  osnovnih i srednjih škola,  prisutni su bili fakulteti, instituti te privatna poduzeća. Bilo je vrlo zanimljivih inovacija u različitim tehničko-tehnološkim područjima. Rafaela Radičić  predstavila je Fotokatalizu – metodu koja, pomoću nanočestica, razgrađuje različita bojila koja se koriste u industriji tekstila, te time doprinosi čišćem i zdravijem okolišu.
Također, učenici su predstavili malog robota s navođenjem putem mobilnog uređaja kojeg su sami izradili i osmislili način upravljanja, te ga dalje unaprjeđuju u smislu umjetne inteligencije.
Tijekom izložbe školama su podijeljeni LED kompleti koje je osmislio dr. Mario Rakić, a koji kao edukacijsko sredstvo pomažu objasniti način rada LED ekrana.

Na izložbi su neposredno sudjelovali dr. Silvije Vdović, dr. Mario Rakić, Rafaela Radičić i Berti Erjavec. Iz 15. gimnazije sudjelovali su učenici Val Jagodar, Borna Milinović Lebinac, David Pongrac, Andrija Salmić i Matej Androić u pratnji profesora Marka Movrea.

Osim navedenih, svoje značajne doprinose su dali dr. Nikša Krstulović, Antonio Supina, profesorica Ines Dukić i učenice Lucija Goršić i Lucija Kantolić.

Aktivnosti Izrada robota s navođenjem putem mobilnog uređaja i Fotokataliza osvojili su zlatne medalje! Čestitamo učenicima i mentorima!

nagrade