Homepage ENEN
26.10.2023. - Predavanja i radionice - RadioniceSTEM festival

U petak, 20.10.2023.  sudjelovali smo na na STEM festivalu gdje su nas predstavili učenici 15. gimnazije koji  su prikazali svoju aktivnost u sklopu projekta ”Zvijezda je rođena”.

Glavni organizator ovog velikog popularizacijskog događaja je Hrvatski ured za kreativnost i inovacije, a partneri su Visoko učilište Algebra, INA-INDUSTRIJA NAFTE, d.d. i Veleposlanstvo SAD-a u Hrvatskoj. Cijeli događaj se odvijao u prostorima Visokog učilišta Algebra u Zagrebu.

Učenici koji su sudjelovali na festivalu su Val Jagodar, Matej Androić, David Pongrac, Andrija Salmić i Borna Lebinac Milinović.  Ovdje prenosimo riječi samih učenika o navedenom događaju:

Sudjelovali smo na STEAM Festivalu, održanom na Visokom učilištu Algebra prezentirajući naš projekt: robot upravljan mobitelom. Mnogi posjetitelji su vozili naš “autić”, a oni najbolji su i “položili” vozačku dozvolu. Onim zainteresiranijima smo i objasnili kako zapravo funkcionira, a s nekima smo imali poveću tehničku diskusiju. Poneki poznanici su također naišli. Imali smo i prilike vidjeti mnoge druge zanimljive projekte, radionice i pokuse. U svakom slučaju je bilo dobro iskustvo koje je testiralo naše prezentacijske i timske sposobnosti.

Borna Lebinac Milinović