Homepage ENEN
14.05.2018. - Predavanja i radionice - PredavanjaPlancks 2018 Zagreb

U ponedjeljak, 14. svibnja 2018. ugostili smo studente koji sudjeluju u međunarodnoj manifestaciji PLANCKS 2018. Riječ je o natjecanju studenata fizike u teorijskom rješavanju zadataka koje se ove godine odvijalo u Hrvatskoj.

Studenti fizike iz Austrije, Hrvatske, Češke, Danske, Finske, Njemačke, Mađarske, Italije, Nizozemske, Poljske, Portugala, Rumunjske, Srbije, Singapur, Španjolske, Švicarske, Ujedinjenog Kraljevstva i  Irske posjetili su naš Institut. Ravnatelj dr.sc. Marko Kralj održao je govor dobrodošlice,  predstavio znanstvenu aktivnost Instituta te ključne infrastrukturne projekte koji su u tijeku.

Nakon toga studenti su u grupama obilazili laboratorije Instituta prema unaprijed odabranom programu. U programu je sudjelovalo osam laboratorija koji su otvorili svoja vrata i predstavili svoj rad studentima fizike.

Manifestaciju PLANCKS organizirala je Studentska sekcija Hrvatskog fizikalnog društva (SSHFD) u suradnji sa Svjetskom udrugom studenata fizike (IAPS). Više o samoj manifestaciji pročitajte na poveznici:
https://www.iaps.info/plancks/plancks-2018-in-zagreb/

Cijeli program obilaska pogledajte ovdje: Program_Plancks.pdf