Homepage ENEN
29.05.2023. - Otvoreni dani2023

FRIZBIJADA – Zajednički otvoreni dan Instituta za fiziku i Instituta Ruđer Bošković organiziran je 2. lipnja 2023. od 9:00 do 17:00 sati u Bijeničkoj cesti 46.

‘Frizbijada’ je bilajedinstveni znanstveno-popularni događaj nastao u sinergiji dva susjedna instituta s dokazanom predanošću i dugogodišnjim iskustvom u edukaciji i popularizaciji znanosti.

Sa strane Instituta za fiziku organizacijski odbor vodio je dr. sc. Marko Rakić, uz pomoć dipl. ing. Bertija Erjavca i dr. sc. Silvija Vdovića, dok je organizacijski odbor sa strane Instituta Ruđer Bošković vodio dr.sc. Marko Košiček i Petra Buljević.

Cilj događanja je bio povezati najbolje elemente iz znanstveno-popularnih aktivnosti IF-a i IRB-a, koje smo intenzivno razvijali zadnjih desetljeća, kako bi učenicima, studentima i široj javnosti pružili platformu za učenje o najnovijim dostignućima u znanosti i tehnologiji te kako bi ih kroz zabavne i poučne aktivnosti, eksperimente i obrazovne programe motivirali da nastave razvijati svoje vještine u području STEM-a.

Program je obuhvaćao posjet laboratorijima za organizirane školske grupe, sadržaje u perivoju i na travnjacima Instituta za fiziku za posjetitelje svih uzrasta, različite video materijale za virtualne posjetitelje svih generacija koji ne mogu uživo posjetiti Frizbijadu.

O svemu više na poveznici:

http://frizbijada.eu/

Reakcije na Frizbijadu pogledajte u prilogu HTV:
“Dva su zagrebačka instituta udružila snage u organizaciji popularno-znanstvene Frizbijade. Istraživači Instituta za fiziku i Instituta Ruđer Bošković djeci su otkrili što se događa iza zatvorenih vrata nekih od najbolje opremljenih laboratorija u ovom dijelu Europe te pokazali kako znanost može biti čudesna.”