Homepage ENEN
15.03.2016. - Otvoreni dani2016

Institut za fiziku i ove godine otvario je svoja vrata za posjetitelje svih uzrasta, od predškolske dobi, preko osnovnih i srednjih škola do fakulteta. Otvoreni dan održao  se u petak, 22. travnja 2016. godine.

Ovdje možete preuzeti poster u pdf formatu:  IF_Otvoreni_dani_297x420_A05

 

Zadovoljstvo nam je obavijestiti Vas da je Institut za fiziku smješten u Zagrebu i ove godine otvorio svoja vrata za preko 700 posjetitelje iz osnovnih i srednjih škola.

Ove godine odlučili smo Otvoreni dan održati bez posebne teme, te  program učiniti što raznovrsnijim i zanimljivijim. Nastojimo, kao i svake godine, biti u toku najnovijih znanstvenih otkrića. Na Otvorenom danu mogli ste obilaziti laboratorije i upoznati se s istraživačkim radom Instituta, posjetiti brojna i raznovrsna predavanja naših znanstvenika, radionice za učenike u kojima učenici sami izvoditi različite pokuse povezane s vakuumom i magnetizmom te brojne zanimljive atrakcije. Naš Institut je, osim po znanstvenom radu, prepoznatljiv i po vrlo uspješnim projektima popularizacije fizike u školama. Predstavili smo radove darovitih učenika koji su nastali u suradnji sa znanstvenicima našeg Instituta.

Najviše se, dakako, radujemo posjetu najmlađih naraštaja, jer na njima leži naša budućnost. Zato nas posebno raduje i motivira za daljnji rad kada doživimo ovakvu reakciju kao što možete vidjeti u ovom videu.