Homepage ENEN
12.06.2024. - Otvoreni dani2024

‘Frizbijada’ je po drugi puta organizirana u prostorima našeg Instituta u suradnji  s Institutom Ruđer Bošković. Jedinstveni znanstveno-popularni događaj nastao je u sinergiji dva susjedna instituta s dokazanom predanošću i dugogodišnjim iskustvom u edukaciji i popularizaciji znanosti.

Sa strane Instituta za fiziku organizacijski odbor vodio je dr. sc. Matija Čulo uz pomoć dipl. ing. Bertija Erjavca,  dok je organizacijski odbor sa strane Instituta Ruđer Bošković vodio dr.sc. Marko Košiček i Petra Buljević.

Cilj događanja je bio povezati najbolje elemente iz znanstveno-popularnih aktivnosti IF-a i IRB-a, koje smo intenzivno razvijali zadnjih desetljeća, kako bi učenicima, studentima i široj javnosti pružili platformu za učenje o najnovijim dostignućima u znanosti i tehnologiji te kako bi ih kroz zabavne i poučne aktivnosti, eksperimente i obrazovne programe motivirali da nastave razvijati svoje vještine u području STEM-a.

Program je obuhvaćao posjet laboratorijima za organizirane školske grupe te sadržaje u perivoju i na travnjacima Instituta za fiziku za posjetitelje svih uzrasta.

O svemu više na poveznici:

http://frizbijada.eu/

Reakcije na Frizbijadu pogledajte u prilogu HTV-a: