Homepage ENEN
07.09.2016. - ProjektiZvijezda je rođena 2015

(1.1.2015.-15.6.2016.)
Program rada s darovitim učenicima provodi se već pet godina u suradnji sa zagrebačkom XV. gimnazijom. Učenici pod vodstvom naših znanstvenika dobivaju priliku raditi na odabranim temama u laboratorijima Instituta za fiziku u pravom znanstvenom okruženju. >>

Daroviti učenici selektirani su temeljem psihološkog testiranja u školi te odabiru prema svom interesu neku od ponuđenih tema.To je neprocjenjivo iskustvo za mlade darovite ljude, pa time Institut daje konkretni doprinos brizi za darovite učenike koje usmjerava prema STEM području.

Program Zvijezda je rođena 2015 je financiran vlastitim sredstvima Instituta za fiziku i 15. gimnazije jer te godine nije bilo natječaja Ministarstva znanosti i obrazovanja za programe popularizacije znanosti. 

U školskoj godini 2015./16. daroviti učenici bavili su se slijedećim temama koje možete pogledati ako kliknete na linkove:

  1. Digitalna holografija
  2. Sonolevitacija
  3. Metoda magnetronskog rasprašenja
  4. Infinity Box

Tijekom školske godine 2015./16. predstavili smo radove na mnogim popularizacijskim događajima, od Otvorenog dana Instituta za fiziku, Festivala znanosti, Male znanstvene konferencije, Međužupanijske izložbe inovacija, Znanstvenog piknika do Međunarodnog natjecanja istraživačkih projekt u Istanbulu.

Pogledajte predstavljanje radova  na Znanstvenom pikniku 2016 (link).

Zadnje predstavljanje radova bilo je na Interliberu 2016  (link).

Daroviti

Više fotografija pogledajte na našoj facebook stranici (link)