Homepage ENEN
01.10.2016. - ProjektiZvijezda je rođena 2016 (MZO)

(5.9.2016.-15.6.2017.)
Program rada s darovitim učenicima provodi se već šest godina u suradnji sa zagrebačkom XV. gimnazijom. Učenici pod vodstvom naših znanstvenika dobivaju priliku raditi na odabranim temama u laboratorijima Instituta za fiziku u pravom znanstvenom okruženju. >>

 

 Ministarstvo znanosti i obrazovanja sufinanciralo je program popularizacije znanosti ”Zvijezda je rođena”  za 2016. godinu. 

Daroviti učenici selektirani su temeljem psihološkog testiranja u školi te odabiru prema svom interesu neku od ponuđenih tema.To je neprocjenjivo iskustvo za mlade darovite ljude, pa time Institut daje konkretni doprinos brizi za darovite učenike koje usmjerava prema STEM području.

U sklopu programa za školsku godinu 2016./17. daroviti učenici radili su na slijedećim temama koje možete pogledati ako kliknete na linkove:

  1. Projekcijska holografija
  2. Plazma poljoprivreda
  3. Optička svojstva atomskih tankih 2D slojeva

Aktivnosti ”Plazma poljoprivreda i ”Optička svojstva atomskih tankih 2D slojeva” uspješno su sudjelovali na europskom natjecanju #SciChallenge2017 (link).

Također, iste aktivnosti uspješno su predstavljene na Međužupanijskoj izložbi inovacija u Ivanić-Gradu 11. i 12. svibnja 2017. godine (link)

Radovi su osvojili zlatne plakete, te svima od srca čestitamo!

Izvještaj o provedenom programu (pdf) link