Homepage ENEN
02.01.2016. - ProjektiDemonstracijski komplet za magetizam

Autori: Ivica Aviani i Berti Erjavec
Koristeći najnovija dostignuća magnetizma te iskustvo stečeno u radu s nastavnicima i učenicima kroz brojne radionice i popularna predavanja, konstruirali smo demonstracijski komplet za magnetizam. Ovim projektom želimo olakšati razumijevanje magnetizma i osvježiti nastavu fizike novim jednostavnim i zanimljivim pokusima.

Priručnik demonstracijskog kompleta za magnetizam

Ivica Aviani – Berti Erjavec

Komplet sadrži pribor i upute za izvođenje tridesetak jednostavnih, ali efektnih pokusa, od kojih je nekoliko originalnih, a velik broj originalno prilagođenih pokusa. Namijenjen je prvenstveno nastavnicima i učenicima svih uzrasta, ali i fakultetima radi upoznavanja s modernim materijalima i značenjem magnetizma u suvremenoj tehnologiji. Nova i neočekivana iskustva služe prvenstveno da zainteresiraju učenika, a zatim, i da ga upoznaju s temeljnim fizičkim konceptima. Naglasak je na magnetizmu tvari zbog postojanja neposredne veze s istraživanjima na znanstvenim projektima Instituta za fiziku.
DKMslika1

 

1.Kovčeg s priborom

DKMslika2

 

2. Pribor unutar kovčega

“Ovaj priručnik sadrži izvrsne demonstracijske pokuse iz magnetizam koji su za izvedbu relativno jednostavni jer se uz zbirku pokusa nudi i zbirka pribora i savjeti za njihovo korištenje. Osim toga, priručnik prate i interaktivni sadržaji na DVD-u pa ih, kao komplet, nastavnici fizike mogu ugraditi u pripremu i izvedbu nastavnog sata.
Pokusi su pomno odabrani i primjereni učenicima osnovnih i srednjih škola. Svaki pokus sadrži opis, popis predloženog i numeriranog pribora sadržanog u kompletu te način izvođenja pokusa koji upotpunjavaju slike. Ponuđena objašnjenja nastavnicima će olakšati ugradnju pokusa u nastavne sadržaje, a učenicima će omogućiti povećanje razine razumijevanja i usvojenosti tih sadržaja.”
dr.sc. Branka Milotić, recenzent.
DKMslika43. Priručnik demonstracijskog kompleta za magnetizam i DVD s interaktivnim video sadržajem

Ako ste zainteresirani za nabavku kompleta, obratite se na mail berti@ifs.hr ili nazovite na
+385 1 469 8902 radi dogovora.